Superboeren winnen met 4-2 van SV Rodinghausen

De Graafschap sloot vanmiddag de 2e week van haar voorbereiding af met een Testspiel tegen SV R?dinghausen, uitkomend in de Regionaliga West (4e niveau).

Trainer Jan Vreman begon de eerste helft met een ander basisteam dan een week eerder tegen de Treffers.

In een wedstrijd over 4 x 30 minuten waren het de Superboeren die het initiatief namen in het eerste kwart van de wedstrijd. Zo had nieuwkomer Yannick Eduardo een tweetal goede kansen om de score te openen. Na 15 minuten is het raak voor de Doetinchemmers. In eerste instantie weet de Duitse doelman nog redding te brengen op een kopbal uit een corner. In de rebound is het Ralf Seuntjens die van dichtbij de bal tegen de touwen werkt. 1-0

Tien minuten later trekt SVR uit een goed lopende aanval via Ndure de stand gelijk. Ook in het verdere verloop van de eerste 60 minuten bleef De Graafschap de bovenliggende partij. In de laatste tien minuten voor de pauze waren er een paar gevaarlijke acties voor het Grafelijke doel. Zo belandde een schot op de paal en kon Joran Hardeman de bal opruimen na een voorzet.

Na de pauze bracht trainer Jan Vreman een groot aantal nieuwe spelers het veld in. Na 10 minuten spelen is het Maas Willemsen die met een kopbal uit een vrije trap voor de 2-1 zorgt. Een 6-tal minuten later wordt het zelfs 3-1 nadat Donny Warmerdam met een steekpas de bal bij Jesse van der Haar bezorgd die de bal achter de Duitse doelman werkt.

Kort daarna gaat diezelfde Jesse van der Haar alleen op het Duitse doel af. In zijn enthousiasme schiet hij de bal echter hoog over het doel. Ook de koud in het veld gekomen Sam Bisselink ging alleen op het doel van de tegenstander af. Die stuit in eerste instantie op de keeper. In de herkansing is het Jesse van der Haar die zijn 2e van de middag laat aantekenen. 4-1

Fessenmeyer zorgt in de 86e minuut dat de stand wat dragelijker wordt voor SVR. Uit een corner schiet hij van dichtbij raak. 4-2. De sjeu was er daarna in het laatste kwartier bij beide ploegen vanaf en zo won De Graafschap het tweede oefenduel met 4-2.

Zaterdag 13 juli 2024 (Oefenprogramma 2024-2025)

De Graafschap - S.V. Rödingshausen: 4-2

Opstelling De Graafschap eerste uur: Sten Kremers; Jeffry Fortes, Joran Hardeman, Rio Hillen, Alexander Büttner; Lion Kaak, Philip Brittijn, Mimoun Mahi (30. Anis Yadir); Yannick Eduardo (45 Tygo Grotenhuis) Ralf Seuntjens (45 Elie Raterink) Tristan van Gilst

Opstelling De Graafschap tweede uur: Ties Wieggers; Kaya Symons, Nic Hartgers (90. Noah Pusic), Maas Willemsen, Levi Schoppema; Stan Wevers, Donny Warmerdam, Anis Yadir (90. Denzel Eijken); Jesse van de Haar, Elie Raterink (75. Sam Bisselink), Tygo Grotenhuis (90.Mehdi Bouhekan).

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)