Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint krankzinnige kraker tegen FC Volendam

De Graafschap wint krankzinnige kraker tegen FC Volendam

Ook voor de Superboeren en het andere Oranje lag de bal gisterenmiddag om 16.45 uur weer op de middenstip. Klaar voor de allereerste kraker van een nieuw seizoen in de KKD divisie.

Daar waar De Graafschap, tot op heden, de selectie amper van nieuweling voorzag daar trokken de Wijdbroeken inmiddels diverse nieuwelingen aan. Ook voor de groep staat, in Volendam, dit jaar een nieuwe trainer aan het roer namelijk Rick Kruys.

De ploeg van trainer Jan Vreman kende een wervelend begin. Binnen 10 minuten verscheen er al een 1-0 voorsprong op het score bord. Maker van het eerste doelpunt van het seizoen was Tristan van Gilst, die naar binnen trekkend, twee man passeerde en raak schiet in de korte hoek.

Vlak daarna zijn het opnieuw de Superboeren die dicht bij het volgende doelpunt zijn. Sam Bisselink ziet zijn inzet, uit een prachtige aanval, echter gekeerd worden door de Volendam doelman. Even later is het wel raak. Uit een voorzet van Sam Bisselink is het Jesse van der Haar, die na een foutje van de doelman, datgene doet wat zijn vader Hans ook altijd deed, namelijk scoren. Hij zet De Graafschap op een 2-0 voorsprong.

Het duurde tot de 38e minuut voordat FC Volendam wat terug deed. Uit een hoekschop van Leliendal is het Henk Veerman die de bal verlengde op Robert Muhren, die de bal van dichtbij achter de doellijn schiet waardoor het 2-1 wordt.

Na de pauze is de eerste kans er een voor De Graafschap. Philip Brittijn komt net tekort om de 3-1 binnen te schieten. Kort daarop krijgen de Superboeren een geweldige domper te verwerken. Uit een vrije trap van Ould- Chikh is het De Haan die de op maat getrapte vrije trap op waarde weet te schatten en zorgt voor de gelijkmaker en brengt de stand daarmee op 2-2.

Na de gelijkmaker krijgen de Doetinchemmers een 2-tal kansen via Sam Bisselink (voorzet gepakt door de doelman) en Tristan van Gilst (bal naast het doel) Uit een lange bal van Mbuyamba is het good old Henk Veerman die al glijdend profiteerde van een fout in de verdediging en de Wijdbroeken voor het eerst die middag op een 2-3 voorsprong brengt. 

Luttele minuten later is het doelman Ties Wieggers die De Graafschap in leven houdt met een tweetal geweldige reddingen op inzetten van Henk Veerman.

Kort daarop mag Mbuyamba het veld verlaten met een rode kaart na een flinke overtreding van achteren op Philip Brittijn, die geblesseerd het veld moet verlaten.

Ondanks de man meer situatie was het FC Volendam dat gevaarlijk bleef en een 2-tal kansen kreeg. In de slotfase zijn het de Superboeren die toeslaan. Het is Stan Wevers die met een prachtig afstandsschot in de verre hoek voor de 3-3 zorgt.

Het feest op de Vijverberg werd helemaal compleet toen oud Volendam speler Ibrahim El Kadiri vanaf de 16 meterlijn de bal met een prachtig schot in de bovenhoek voor de 4-3 zorgt en daarmee De Graafschap de eerste 3 punter van dit seizoen bezorgt.

Zondag 11 augustus 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2024-2025)

De Graafschap - FC Volendam: 4-3 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tristan van Gilst (10.), 2-0 Jesse van de Haar (15.), 2-1 Robert Mühren (38.), 2-2 Milan de Haan (52.), 2-3 Henk Veerman (60.), 3-3 Stan Wevers (90+1.), 4-3 Ibrahim El Kadiri (90+4.).

Arbiter: E.Van de Graaf

Opstelling De Graafschap: Ties Wieggers, Jeffry Fortes (C), Joran Hardeman, Rio Hillen, Levi Schoppema (84. Maas Willemsen), Donny Warmerdam, Philip Brittijn (74. Stan Wevers), Ralf Seuntjens (62. Yannick Eduardo), Sam Bisselink (62. Ibrahim El Kadiri), Jesse van de Haar, Tristan van Gilst (74. Giovanni Büttner).

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Payne, Mbuyamba, Benamar, Steur; Plat (46. Ould-Chikh), Leliëndal; De Haan (87. Nazih), Mühren (73. Hoeve), Oehlers (73. Mau-Asam); Veerman.

Gele kaarten De Graafschap: Brittijn, Seuntjens.

Gele kaarten FC Volendam: Oehlers, Steur.

Rode kaarten De Graafschap: -

Rode kaarten FC Volendam: Mbuyamba.

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

De Graafschap

De Graafschap

Maandag 23 september, aanvang 20:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X