Nederlaag De Graafschap op bezoek bij Excelsior

Na de 4-3 overwinning afgelopen zondag tegen FC Volendam, kwam De Graafschap in de tweede speelronde eveneens een degradant uit de Eredivisie tegen. In Rotterdam ging het duel met Excelsior verloren en eindigde in 3-1.

Met dezelfde basisformatie begon De Graafschap-coach Jan Vreman aan de aftrap. Excelsior, vorige week liep het tegen Top Oss tegen een 3-1 verlies aan, begon goed aan de wedstrijd. De eerste grote kansen waren voor de thuisploeg. Omorowa op de paal en daarna van dichtbij naast.

Binnen het kwartier kon Zagré zo door de Achterhoekse verdediging lopen. In eerste instantie wist doelman Ties Wieggers zijn inzet keren, maar ging de rebound er onberispelijk in, 1-0. Een kwartier later leek De Graafschap wat terug te doen. Uit een hoekschop kopte Rio Hillen onderkant lat en vervolgens een kopbal van Joran Hardeman welke van de lijn werd gehaald.

Een kopkans voor Bronkhorst leverde het laatste gevaar op van de thuisploeg in de eerste helft. Al vlot na de aftrap van het tweede bedrijf leek de thuisploeg de score te verdubbelen. Een schot van afstand werd op de lat geschoten door Naujoks.

Een fout in de Rotterdamse verdediging kon niet door Tristan van Gilst afgestraft worden. Zijn poging was te zacht en zat de keeper er nog tussen, waardoor de bal weggewerkt kon worden. Daarna een schot buitenkant rechts van Sam Bisselink en die ging voorlangs.

Een nieuwe aanval van Excelsior leverde alsnog een 2-0 tussenstand op. Vanaf de rechterkant een voorzet, welke bij de tweede paal werd binnen geschoten door Donkor. Met nog 25 minuten te spelen werd het onderlinge treffen beslist door Excelsior. Wederom een goede voorzet vanaf de rechterkant en kon Omorowa de bal binnen koppen, 3-0.

In de blessuretijd een goede actie van invaller Mimoun Mahi. Zijn voorzet werd door Philip Brittijn gekopt en kon doelman Raatsie de bal niet voor de lijn wegwerken en werd de eindstand op 3-1 gezet. Een domper voor De Graafschap en zal de ploeg de rug dienen te rechten bij de volgende wedstrijd. Vrijdag 23 augustus is Jong FC Utrecht op De Vijverberg de volgende opponent.

Vrijdag 16 augustus 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2024-2025)

Excelsior - De Graafschap: 3-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Arthur Zagré (13.), 2-0 Jacky Donkor (59.), 3-0 Richie Omorowa (66.), 3-1 Philip Brittijn (90+5.)

Arbiter: A. Bos

Opstelling Excelsior: Raatsie, Bronkhorst (71. De Almeida Reis), Widell, Warmerdam, Zagré (80. De Moes), Hatenboer (90+1 Middendorp), Hartjes (71. Eijgenraam), Naujoks, Uddenas, Omorowa (71. Van Duinen), Donkor (64. Armantrading).

Opstelling De Graafschap: Ties Wieggers, Jeffry Fortes (C), Joran Hardeman, Rio Hillen, Levi Schoppema, Donny Warmerdam (80. Stan Wevers), Philip Brittijn, Ralf Seuntjens (72. Mimoun Mahi), Sam Bisselink (57. Ibrahim El Kadiri), Jesse van de Haar (72. Yannick Eduardo), Tristan van Gilst (72. Giovanni Büttner).

Gele kaarten ExcelsiorBronkhorst, Eijgenraam, Van Duinen.

Gele kaarten De Graafschap: Donny Warmerdam