De Graafschap deelt de punten met Jong FC Utrecht

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht werd De Graafschap-trainer Jan Vreman in het zonnetje gezet. Al veertig jaar is Jan Vreman in dienst bij de Doetinchemse club.

Na het spektakelstuk twee weken geleden tegen FC Volendam (4-3 winst) werd een week later een nederlaag geïncasseerd bij Excelsior (3-1). Tegen Jong FC Utrecht kende de ploeg een lastige wedstrijd. De eerste kans was na vijf minuten met een schot dat naast ging via Sam Bisselink.

Met een blessure van Stan Wevers diende er al een vroege wissel aan. Lion Kaak was zijn vervanger. Uit een vrije trap werden de Domstedelingen gevaarlijk. Andersen van dicht bij via doelman Ties Wieggers op de paal. Daarna een poging van Descotte, welke werd geblokt door Joran Hardeman.

Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een goede actie van Tristan van Gilst legde de aanvaller de bal richting de zestien, waarna Sam Bisselink met links kon uithalen en keurig in de hoek raak schoot.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

In de rust volgden er twee wijzigingen bij De Graafschap. Levi Schoppema en doelpuntenmaker Sam Bisselink werden gewisseld voor Maas Willemsen en Ibrahim El Kadiri. De eerste kans van de tweede helft kwam na een goede hoge pass van Lion Kaak op Jesse van de Haar. De aanvaller, die van FC Utrecht gehuurd wordt, kopte naast.

Het duel kantelde in het voordeel van Jong FC Utrecht. Na een snelle aanval aan de rechterkant werd de bal teruggelegd en kon Rohd Schlichting via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen werken. Drie minuten later was het weer raak en ging het wederom weer over de rechterflank. Een voorzet werd door Descotte tegen de touwen geschoten, 1-2.

De Graafschap moest de rug weer zien te rechten en kreeg kansen op een gelijkmaker. Allereerst een volley van Mimoun Mahi. Zijn schot veranderde van richting en raakte de paal. Een overtreding op Rio Hillen leverde een strafschop op en werd deze kans benut met een schot in de linkerhoek door Mimoun Mahi, 2-2.

Invaller Den Boggende van Jong FC Utrecht zag zijn inzet recht op keeper Ties Wieggers gaan. In de slotfase nog een perfect schot van afstand door Mimoun Mahi, maar doelman De Graaff bracht redding. Zo eindigde het duel, net als vorig seizoen, in een 2-2 puntendeling. Zondag 1 september om 16:45 uur trapt De Graafschap in Kerkrade af tegen Roda JC.

Meer foto's rond deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 23 augustus 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2024-2025)

De Graafschap - Jong FC Utrecht: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sam Bisselink (43.), 1-1 Emil Roh Schlichting (66.), 1-2 Anthony Descotte (69.), 2-2 Mimoun Mahi (80, strafschop.)

Arbiter: L. Timmer

Opstelling De Graafschap: Ties Wieggers, Jeffry Fortes (C), Joran Hardeman, Rio Hillen, Levi Schoppema (46. Maas Willemsen), Donny Warmerdam, Ralf Seuntjens (69. Mimoun Mahi), Stan Wevers (11. Lion Kaak), Sam Bisselink (46. Ibrahim El Kadiri), Jesse van de Haar, Tristan van Gilst (77. Giovanni Büttner).

Opstelling Jong FC Utrecht: De Graaff, Ghaddari, Kooy (C), Mukeh (82. Hardley), Van Riel, Andersen, Jenner, El Arguioui (46. Yah), Rohd Schlichting (87. Boumenjal), Descotte (75. Den Boggende), Edhart (82. Akkerman).

Gele kaarten De Graafschap: Joran Hardeman

Gele kaarten Jong FC Utrecht: Descotte