Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nieuws over het project gastvrijheid voor supporters

Nieuws over het project gastvrijheid voor supporters

Op initiatief van SV Superboeren slaan De Graafschap, CAPO Rechtshulp en SV Superboeren de handen ineen. Met elkaar streven wij naar een gastvrije en sfeervolle voetbalbeleving. 

Voorafgaand aan een (uit)wedstrijd vindt er altijd een vooroverleg plaats. Hierbij wordt er gesproken tussen de lokale driehoek en de betrokken voetbalclubs over wedstrijdzaken, veiligheid en supportersbeleving.

Veel maatregelen, zoals vervoersrestricties en supportersbeperkingen, komen ook uit dit overleg voort. Het is dan vaak al te laat om hier een (andere) zienswijze voor in te dienen, waardoor we (helaas) nog vaak zien dat er onnodige beperkingen worden opgelegd aan meereizende supporters. Dat kan anders!

De Graafschap wil graag vooruitstrevend blijven rondom gastvrijheid voor supporters.

Met de kennis van de SLO en de ondersteuning van CAPO Rechtshulp maken we voortaan voor iedere uitwedstrijd een supportersplan om de wedstrijd op een supportersvriendelijke en sfeervolle manier plaats te laten vinden. Dit zonder dat de veiligheid in het geding komt.

Dit plan delen we, ruim voor het vooroverleg, met de gastheer (BVO en gemeente), zodat we zo de eigen verantwoordelijkheid bij het opzetten van gastvrije voorwaarden voor voetbalsupporters kunnen benutten. Het vooroverleg krijgt hiermee direct een proactieve en positieve insteek.

Natuurlijk hopen we van harte dat we met dit plan (ook) andere supportersverenigingen en/of clubs enthousiast kunnen maken om aan te haken bij dit initiatief.

Uiteindelijk heeft een BVO, die haar achterban goed kent, alle instrumenten in handen om met deze achterban een mooie wedstrijdbeleving te creëren!

Volgende wedstrijd De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

De Graafschap

De Graafschap

Maandag 23 september, aanvang 20:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X