De Graafschap wint van FC Eindhoven en is huidige koploper

Na de 1-4 winst op Roda JC stond vrijdag 6 september de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Beide ploegen beschikken over zeven punten en de winnaar van het onderlinge duel kan tijdelijk lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie worden. Vanwege het interlandweekend volgt er zondag alleen nog een wedstrijd tussen Telstar en MVV Maastricht.

De Graafschap-coach Jan Vreman liet, de van Roda JC overgekomen speler, Arjen van der Heide in de basis starten. Verder ongewijzigd t.o.v. de basisformatie in Kerkrade. De thuisploeg liet direct zien er voor te willen gaan en met fris voetbal kwamen de eerste aanvallen tot stand.

Nadat doelman Brondeel de bal keerde, stond Jesse van de Haar dichtbij om voor de eerste kans aan te tekenen. Zijn poging ging over. Er waren nog meer mogelijkheden voor de Achterhoekse club, maar leverde nog niet het gewenste resultaat op.

(Wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Halverwege de eerste helft was het dan wel raak. Tristan van Gilst nam de bal mee, draaide naar de rechterkant om vervolgens hard in de rechterhoek uit te halen, 1-0. In het vervolg kwam FC Eindhoven weinig in de buurt van het doel van Joshua Smits. De doelman kwam uit om een aanval te onderscheppen, maar werkte via Rowan Besselink dit tot hoekschop.

De Graafschap ging de rust in met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft bleven de Doetinchemmers de bovenliggende partij. Het kreeg weer enkele kansen, maar toch bleef de minimale stand van 1-0 op het scorebord staan.

Daardoor bleef FC Eindhoven in de wedstrijd en kwam er een keer gevaarlijk uit, maar kon er goed verdedigd worden. Ook Van Schuppen was dichtbij, maar kon Joshua Smits redding brengen en de rebound kon de doelman blokkeren.

Mimoun Mahi schoot voorlangs. Een voorzet van Ibrahim El Kadiri kon niet door Yannick Eduardo tot treffer gerekend worden. Vlak voor tijd werd de score verdubbeld en was dat de beslissing. Levi Schoppema was eerder bij de bal met een onderschepping, speelde Mimoun Mahi in. Zijn pass naar Philip Brittijn werd binnen gekopt, 2-0.

De laatste schotpoging was voor Ralf Seuntjens welke over ging. Maar met deze 2-0 overwinning pakt De Graafschap de koppositie en treft het volgende week vrijdag 13 september in het thuisduel met Helmond Sport de nummer twee van de competitie met acht punten.

Meer foto's rond deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.