Helmond Sport bezorgt De Graafschap eerste thuisnederlaag

De Graafschap heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De koploper, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld, kreeg de nummer drie Helmond Sport op bezoek. De ploeg van trainer Kevin Hofland nam na de 2-3 winst in Doetinchem de koppositie weer over.

Het team van coach Jan Vreman begon in dezelfde basisformatie als een week eerder tegen FC Eindhoven (2-0 winst). De beginfase leek De Graafschap weer voetballend en aanvallend mee te gaan doen. De eerste poging, schot uit de draai, was van Arjan van der Heide.

Maar na een eerste aanval van de uitspelende ploeg was het echter al raak. Een voorzet van Daneels werd doorgekopt door Sits en stond Golliard vrij om eenvoudig binnen te tikken, 0-1. Daarna zocht de thuisploeg weer de aanval op en probeerde Tristan van Gilst door de verdediging van Helmond Sport te geraken, maar werd dit goed verdedigd.

Daneels kreeg een schotkans, waarbij doelman Joshua Smits de inzet keerde. Niet veel later schoot Ogenia voorlangs. De Graafschap zag een poging uit de draai van Jesse van de Haar over gaan. In een tegenaanval kwam Helmond Sport op 0-2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd gekopt door Sits, waarbij Joshua Smits de bal net niet voor de lijn kon tegen houden.

(Wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na een half uur te spelen ging De Graafschap op zoek naar de aansluitingstreffer. Een uithaal van afstand van Jeffry Fortes werd door goalie Van der Steen over het doel getikt. Met een 0-2 stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft schoot Ibrahim El Kadiri naast. De Graafschap wisselde na een uur speeltijd drie spelers en kwamen verse krachten binnen de lijnen. Daarvan van Ralf Seuntjens er één van en de aanvaller speelde Ibrahim El Kadiri in die kon uithalen voor de 1-2 in de rechterhoek.

Uit een vrije trap kopte een andere invaller Yannick Eduardo op de paal. Een verre trap van doelman Van der Steen werd geraakt door Mallahi en de uitgekomen keeper Joshua Smits kon de bal nog net tot hoekschop verwerken. Daarna ging het echter wel mis. Scholz stond volledig vrij, kon de bal met de borst aannemen en in de rechterhoek doeltreffend uithalen, 1-3.

In de blessuretijd keerde de spanning nog even terug. Na een offensief van De Graafschap was het Yannick Eduardo die was doorgelopen en Dizdarevic de bal verkeerd weg kon werken, zo tegen de aanvaller aan en ging de bal binnen, 2-3. In de resterende minuten was het alles of niets voor de thuisploeg. Helmond Sport hield vast en mag zich tot de nieuwe lijstaanvoerder melden.

De Graafschap komt maandag 23 september om 20:00 uur weer in actie. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Jong AZ.

Meer foto's rond deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 13 september 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2024-2025)

De Graafschap - Helmond Sport: 2-3 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Golliard (12.), 0-2 Sits (27.), 1-2 Ibrahim El Kadiri (68.), 1-3 Scholz (83.), 2-3 Yannick Eduardo (90+1.)

Arbiter: R. Hensgens Toeschouwers: 10.325

Opstelling De Graafschap: Joshua Smits, Jeffry Fortes (C) (63. Philip Brittijn), Rowan Besselink, Rio Hillen, Levi Schoppema, Donny Warmerdam (63. Mimoun Mahi), Tristan van Gilst, Anass Najah, Arjen van der Heide (75. Yannick Eduardo), Jesse van de Haar (63. Ralf Seuntjens), Ibrahim El Kadiri.

Opstelling Helmond Sport: Van der Steen, Halhal, Scholz, Dizdarevic, Absalem, Sits, Golliard (80. Ingason), Daneels, Van Hove, Ogenia (67. Ostrc), Van Himbeeck (67. Mallahi).

Gele kaarten De Graafschap: Arjen van der Heide, Anass Najah

Gele kaarten Helmond Sport: Scholz, Ogenia