Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Statement Supporterscollectief De Graafschap

Statement Supporterscollectief De Graafschap

Statement Supporterscollectief De Graafschap

Een afvaardiging van het Supporterscollectief van De Graafschap heeft afgelopen dagen gesproken met de leiding van onze club. Op 5 september is gesproken met voorzitter Theo Hek en RvC lid Ivo du Plessis. Op 9 september is gesproken met de directie, Michael Ogubai (algemeen) en Hans Mol (financieel).

Aanleiding voor het gesprek betrof de bestuurlijke onrust en verdeeldheid tussen de RvC en de directie. De informatie die we als supporters daarover hebben, lezen we met name in De Gelderlander. De gesprekken hadden als doel inzicht te krijgen in wat er speelt, welke problemen er zijn en of er verbetering verwacht mag worden. We wilden duidelijkheid krijgen van de direct betrokkenen.

We kijken terug op open en positief kritische gesprekken die gevoerd zijn op het scherpst van de snede, maar met wederzijds respect. We waarderen het zeer dat zowel de voorzitter als de directie bereid waren in gesprek te gaan en ons hebben willen informeren. Conform onze verwachting blijft, ook na de gesprekken, de bestuurlijke verdeeldheid een lastig 'dossier' om over te oordelen. De issues die voor de onrust en verdeeldheid zorgen worden door beiden benoemd, maar de beleving en perceptie staan haaks op elkaar. In beide gesprekken hoorden we punten waar we als supporters achter kunnen staan.

Op basis van deze twee gesprekken willen wij, als Supporterscollectief van De Graafschap, nadrukkelijk het vertrouwen uitspreken in de huidige directie. Wij zijn van mening dat Michael Ogubai en Hans Mol door moeten gaan met hun werkzaamheden. Aangevuld met een technisch directeur. Op basis van de resultaten van het afgelopen jaar zien we de potentie. We adviseren vertrouwen en ruimte te geven aan de voltallige directie om beleid te maken en uit te voeren. Mocht er sprake van zijn, dan willen we het signaal afgeven dat we het onwenselijk vinden dat aan de stoelpoten van de directie wordt gezaagd.

Van de RvC verwachten we dat zij haar controlerende functie uitvoert, op afstand bestuurt en de directie steunt en adviseert. In de afgelopen periode heeft het ons inziens geschort aan het ondersteunen van de directie. Er is geen klimaat geschapen  waarin de directie vrij en met vertrouwen kon functioneren. Wij dringen erop aan dat hierin snel verbetering moet komen. De voorzitter van onze club is verbinder in woord en daad. 

Wij hebben in het gesprek de indruk gekregen dat de voorzitter geen vertrouwen heeft dat de huidige impasse doorbroken kan worden. Toch denken wij dat de oplossing ligt bij een heldere rolverdeling en een juiste rolopvatting. Stap over de eigen schaduw heen en reik de helpende hand. 

 Het geeft geen pas wat de afgelopen maanden, via de pers en de roddel, over onze club geschreven en gezegd is. We roepen een ieder op discretie te betrachten. Strijd willen we op het veld zien niet in de media. 

Tot slot:
In het belang van onze club, hebben we op dit moment geen intenties om tot acties over te gaan. We denken dat rust bijdraagt aan de oplossing.

Namens het Supporterscollectief De Graafschap,

 SV Superboeren, Oldies Dtc, BT03, Brothers, BlueBrothers

Volgende wedstrijd De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

De Graafschap

De Graafschap

Maandag 23 september, aanvang 20:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X