Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap de baas in eigen huis tegen Vitesse

De Graafschap de baas in eigen huis tegen Vitesse

Lang hebben de supporters erop moeten wachten maar gisterenmiddag was het dan eindelijk weer eens zo ver. Na ruim 16 jaar wonnen de Superboeren verdiend van hun aartsrivaal Vitesse.

Op een bomvolle en kolkende Vijverberg werd er met enige vertraging, vanwege rookontwikkeling, even na half 3 afgetrapt voor wat een beladen derby genoemd wordt. Het was de ploeg van trainer Jan Vreman die van het eerste fluitsignaal af aan liet ziet wie de baas in eigen huis was. Met veel druk en inzet werden de Arnhemmers onder druk gezet. Tot veel kansen en goed spel leidde het allemaal niet.

Na ruim een half uur spelen werd de wedstrijd even stil gelegd vanwege het afsteken van vuurwerk in het uitvak. Kort na de onderbreking komt de wedstrijd dan eindelijk los. Het is Levi Schoppema die, na zijn balverovering, opstoomt langs de zijlijn, via Jesse van de Haar de bal terug krijgt,  waarna hij koelbloedig weet af te ronden. 1-0.

Vitesse kreeg daarna een tweetal kansen. Eerst is het Gyan de Regt, die doelman Joshua Smits, omspeelt maar niet goed uitkomt en de bal in het zijnet schiet. Op slag van rust is het Miliano Jonathans, die in een 1 op 1 situatie Levi Schoppema voorbijgaat en gevaarlijk inschiet. Doelman Joshua Smits weet zijn indraaiende bal richting de verre hoek weg te stompen.

(verslag gaat verder onder de foto's)

De Superboeren gingen na de thee door met waar ze in de eerste helft mee begonnen waren. Het bleef de bovenliggende partij. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten is het Alexander Büttner, die 2x over de schreef gaat en met rood  wordt weggestuurd.  Een tackle op de enkel van Philip Brittijn, die even later geblesseerd het veld moet verlaten, leverde hem zijn eerste gele kaart op. Zijn tweede volgde even later toen hij boven op de voet van Joran Hardeman ging staan.

Uit het niets komt de ploeg van trainer John van den Brom daarna op gelijke hoogte. Met een prachtige omhaal vanaf de 16 meter lijn is het Irakli Yegoian die zijn bal, via de onderkant lat, het doel in ziet verdwijnen. 1-1

De Superboeren gingen niet bij de pakken neer zitten en zetten nog de gelijkmaker nog even een tandje bij. Het is Donny Warmerdam, die na goed doorzetten van Mimoun Mahi, de bal uit een voorzet van Jesse van der Haar, bij de tweede paal weet binnen te kopen en razendsnel de Doetinchemmers weer op voorsprong weet te brengen. 2-1.

Met nog een goede twintig minuten te gaan is het Vitesse doelman Tom Bramel die zijn ploeg nog enigszins op de been houdt door een tweetal goede reddingen te verrichten op inzetten van Ibrahim El Kadiri en Mimoun Mahi.

In de 76e minuut is het Donny Warmerdam die in het 16 meter gebied tegen de grond wordt gewerkt door Enzo Cornelisse, en zo een 11 meter meekrijgt. Vanaf de stip is het Ralf Seuntjens die de penalty onberispelijk binnen schiet en zo voor de 3-1 zorgt.

De wedstrijd was daarmee gelopen een meer dan verdiende beloning voor de Superboeren die voor het eerst sinds 14 september 2008 de punten in eigen huis wisten te houden in de wedstrijd om het officieuze kampioenschap van Gelderland.

Meer foto's rond deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Zondag 29 september 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2024-2025)

De Graafschap - Vitesse: 3-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Levi Schoppema (36.), 1-1 Irakli Yegoian (63.), 2-1 Donny Warmerdam (67.), 3-1 Ralf Seuntjens (75.)

Arbiter: Dennis Higler Toeschouwers: 12.600

Opstelling De Graafschap: Joshua Smits, Philip Brittijn (53. Donny Warmerdam), Rowan Besselink, Rio Hillen, Levi Schoppema, Joran Hardeman (76. Maas Willemsen), Anass Najah (C), Arjen van der Heide (66. Ralf Seuntjens), Tristan van Gilst (66. Mimoun Mahi), Ibrahim El KadiriJesse van de Haar (76. Yannick Eduardo).

Opstelling Vitesse: Bramel; Kreekels, Van Zwam, Cornelisse, Van der Plaat (80. Egbring); Tsingaras (58. Steffen), Büttner; Jonathans, Yegoian, De Regt (46. Macheras); Visser (46. Hoogerwerf)

Gele kaarten De Graafschap: Rowan Besselink

Gele kaarten Vitesse: Enzo Cornelisse, Marcus Steffen

Rode kaarten De Graafschap: -

Rode kaarten Vitesse: Alexander Büttner

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong PSV

Jong PSV

Vrijdag 18 oktober, aanvang 20:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X