Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap geeft voorsprong tegen Telstar uit handen

De Graafschap geeft voorsprong tegen Telstar uit handen

Het is De Graafschap niet gelukt om in puntentotaal op gelijke hoogte te komen met lijstaanvoerders FC Den Bosch en Helmond Sport. De Doetinchemse club speelde op bezoek bij Telstar met 2-2 gelijk. Vanwege het interlandweekend staan er namelijk twee wedstrijden op de planning. De andere teams komen op een later moment in actie.

Tegen Telstar keek De Graafschap al vlot tegen een 1-0 achterstand aan. Een snel genomen vrije trap werd door Eddahchouri binnen geschoten. De thuisploeg was in de beginfase de betere ploeg. Echter wist De Graafschap zich te herstellen.

Dat kwam na een half uur speeltijd in de vorm van doelpunten. Jesse van de Haar schoot knap in de hoek raak, 1-1. En uit een hoekschop raakte Ralf Seuntjens de bal perfect richting de kruising, waar doelman Koeman geen redding meer kon brengen, 1-2.

Vlak voor het rustsignaal verliet Levi Schoppema geblesseerd het veld en was Kaya Symons zijn vervanger. Ibrahim El Kadiri had nog een goede actie in huis, maar zijn poging ging net naast het doel.

In het tweede bedrijf had De Graafschap de stand kunnen uitbreiden, maar stond er een goed keepende Koeman in de weg. Kansen waren er onder andere voor Jesse van de Haar, Tristan van Gilst en Ibrahim El Kadiri.

Telstar kwam op een 2-2 gelijke hoogte. Na een goede steekpass werd Eddahchouri weggestuurd en kon Rowan Besselink nog net ietsjes bij de bal komen. Het weerhield de spits niet om ook langs doelman Joshua Smits te lopen om binnen te tikken.

In de slotfase, waarin ook ondertussen Youssef El Jebli zijn terugkeer maakte, was de invaller met een schot van afstand dichtbij de 2-3. Koeman wist te redden en ook de rebound van Mimoun Mahi werd gekeerd. Tot slot was Rio Hillen nog dicht bij een treffer, maar ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Met een 2-2 eindstand keerde De Graafschap terug naar de Achterhoek. Vrijdag 18 oktober om 20:00 uur staat de thuisontmoeting met Jong PSV op het programma.

Foto: De Graafschap

Zaterdag 12 oktober 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2024-2025)

Telstar - De Graafschap: 2-2 (1-2)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Zakaria Eddahchouri (6.), 1-1 Jesse van de Haar (31.), 1-2 Ralf Seuntjens (34.), 2-2 Zakaria Eddahchouri (75.)

Arbiter: Teuben

Opstelling Telstar: Koeman, Hardeveld, Apau (C), Offerhaus, Dirks, Bakker, El Kachati, Eddahchouri, Noslin, Rossen, Koswal.

Opstelling De Graafschap: Joshua Smits, Jeffry Fortes (C), Rowan Besselink, Rio Hillen, Levi Schoppema (43. Kaya Symons), Donny Warmerdam, Tristan van Gilst (66. Youssef El Jebli), Anass Najah, Jesse van de Haar (63. Mimoun Mahi), Ralf Seuntjens (66. Yannick Eduardo), Ibrahim El Kadiri (63. Philip Brittijn).

Gele kaarten Telstar: Offerhaus, El Kachati

Gele kaarten De Graafschap: -

Rode kaarten Telstar: -

Rode kaarten De Graafschap: -

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong PSV

Jong PSV

Vrijdag 18 oktober, aanvang 20:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X