Eerste oefenwedstrijd eindigt in een gelijkspel

De kop is eraf voor de Superboeren. Na een eerste week van hard trainen werd vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen afgewerkt. Tegen 2e divisionist De Treffers uit Groesbeek werd het 2-2. De goals voor De Graafschap werden gemaakt door Yannick Eduardo en Joran Hardeman.

Op het terrein van AD’69 uit Aalten maakten de nieuwelingen Yannick Eduardo en Ibrahim El Kadiri in de eerste helft hun debuut in het shirt van de Superboeren.

De eerste mogelijkheden waren er voor de ploeg van Jan Vreman, Zo was Sam Bisselink in de eerste 20 minuten een paar keer gevaarlijk maar wist het net nog niet te vinden. De eerste de beste kans voor De Treffers is meteen raak. Uit een aanval over links komt de bal bij Van Bakel die de bal binnen schiet. 0-1. Een 5-tal minuten later is het opnieuw raak voor de ploeg van oud Graafschap speler Edwin Linssen. Uit een aanval over de rechte kant komt de voorzet terecht bij oud Superboer Jordy Thomassen, die van dicht bij de bal binnen kopt. 0-2.

De Superboeren nemen daarna het heft weer wat meer in handen en krijgen via oa Donny Warmerdam (schot gepakt door de keeper) en een kopbal van Rio Hillen (naast) een aantal kansen op de aansluitingstreffer. Met nog 5 minuten tot aan de rust is het nieuweling Yannick Eduardo die de bal van dichtbij hoog het doel in schiet 1-2.

Na de pauze stuurde trainer Jan Vreman een ander elftal het veld in. Daarbij sprong de naam van FC Utrecht huurling Jesse van der Haar, de zoon van oud Graafschap speler Hans van der Haar, het meest in het oog.

De Superboeren speelden met wat meer druk dan in de eerste helft. Het kreeg diverse mogelijkheden op de gelijkmaker maar de meeste spelers hadden het vizier nog niet op scherp staan.

In de 70e minuut valt de gelijkmaker. Het is Joran Hardeman die de bal uit een hoekschop van dichtbij achter de doelman van De Treffers kopt. 2-2.

Vlak voor tijd is Tristan van Gilst dichtbij de 3-2. Met een uiterste krachtinspanning weet de doelman van de Treffers zijn uithaal te pareren. Ook de daaropvolgende hoekschop levert ondanks het vele gevaar niet de winnende voor de Superboeren op. En zo eindigde de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen in een 2-2 gelijkspel.

Zaterdag 6 juli 2024 (Oefenprogramma 2024-2025)

De Graafschap - De Treffers: 2-2

Doelpuntenmakers: 0-1 Sebastiaan van Bakel (23.), 0-2 Jordy Tomassen (28.), 1-2 Yannick Eduardo (40.), 2-2 Joran Hardeman (70.)

Opstelling De Graafschap (eerste helft): Ties Wieggers; D’Leanu Arts, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Levi Schoppema; Stan Wevers, Donny Warmerdam, Denzel Eijken; Sam Bisselink, Yannick Eduardo, Ibrahim El Kadiri.

Opstelling De Graafschap (tweede helft): Sten Kremers; Giovanni Büttner, Joran Hardeman, Maas Willemsen, Alexander Büttner; Lion Kaak, Philip Brittijn, Anis Yadir; Jesse van de Haar, Ralf Seuntjens en Tristan van Gilst.

Opstelling De Treffers: Kornelis; Van Hedel, Joppen, Van Strien, Van der Sluijs; Ippel, Smits, Altena; Van Bakel, Thomassen, Lukassen.

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)